Golfhotel De Herkenbosche  - Herkenbosch , Engelman Architecten

Golfhotel De Herkenbosche

start bouw 2024 , Herkenbosch

In de jaren ‘90 ontwierp Engelman Architecten een clubgebouw voor Golfbaan de Herkenbosche. Met een hoge notering in o.a. de Golfers’ Choice Rankings 2024 is het een populaire bestemming onder golfers. Dat vraagt om een uitbreiding van het aanbod, en dus volgde er een nieuwe opdracht voor het ontwerpen van een bijbehorende hotelaccomodatie. Een mooie uitdaging!

Luxe en harmonie

Golfbaan de Herkenbosche ziet de vraag naar golftrips en -vakanties voor groepen toenemen, en speelt hierop in door gasten een luxe en complete golfervaring te bieden met een gloednieuw hotel. We maakten een ontwerp met respect voor de oorspronkelijke bouw, maar met het oog op de toekomst. Een harmonieus en samenhangend geheel.

Complete golfexperience

Op basis van onze ervaring in de hospitalitysector wisten we een complete golfexperience neer te zetten voor de toekomstige gasten. Met onder andere uitzicht op de golfbaan, stokkenlockers en parkeermogelijkheden voor buggy’s. Hiertoe worden oude gebouwen en een stokkenloods gesloopt. Maar ook aan een nieuwe centrale entree voor de ontvangst van alle gasten van de golfbaan is gedacht. Kortom, alles wordt in het werk gesteld om een bezoek aan Golfbaan de Herkenbosche zo comfortabel en gedenkwaardig mogelijk te maken.

Recreatie / Cultuur
  alle projecten