Wij

Engelman Architecten is in 1980 opgericht door Maarten Engelman en organisch gegroeid naar een middelgroot bureau in Limburg. In 2020 werd het bureau overgedragen aan Piet Laumans en Erwin Maertens. Het kantoor biedt een professionele en aangename werkomgeving voor ervaren architecten en jonge ontwerptalenten.

Ontwerpen is teamwork. Het managen van de samenwerking tussen alle betrokken partijen is een van onze specialismen. Ook binnen ons bureau is sprake van teamwork. Architecten voor het ontwerp en techniek werken samen met projectmanagers. De projectmanagers zijn verantwoordelijk voor het ontwerp- en bouwproces, van start tot finish, van opdracht tot oplevering.


Engelman Architecten is aangesloten bij de Branchevereniging van Nederlandse Architectenbureaus.

Bond van Nederlandse Architecten

Vacature

Op dit moment hebben wij geen vacatures.

Piet Laumans   

architect / partner
p.laumans@engelmanarchitecten.nl
06 46056330

Na zijn studie Architectuur in Delft landde Piet in 2003 weer in Limburg. Hij deed werkervaring op bij diverse architectenbureaus, waarna hij in 2015 voor zichzelf begon. Al snel ontstond er een nauwe samenwerking met Engelman Architecten. Dat Piet in januari 2017 partner werd voelde dan ook vertrouwd. Creativiteit en teamspirit vormen zijn grote kracht. Hij brengt complexe ruimtelijke vraagstukken terug tot de essentie en vertaalt ze naar heldere, tijdloze en duurzame architectuur.

Erwin Maertens  

projectmanager / partner
e.maertens@engelmanarchitecten.nl
06 57581416

Na zijn HBO Bouwkunde startte Erwin in 1994 bij ons bureau als bouwkundig tekenaar. Door zijn ruime ervaring bij Engelman Architecten en het ‘even buiten spelen’ bij een ander bureau ontwikkelde hij zich als een gedreven projectmanager. Erwin is fanatiek sporter en altijd op zoek naar samenwerking, intern en extern. Kortom: hij is de verbinding tussen de opdrachtgever en alle partijen die nodig zijn om een project tot een succes te maken.

Maarten Engelman  

senior architect
m.engelman@engelmanarchitecten.nl
06 20417666

Geboren in Arnhem, maar ‘import Limburger’ sinds 1962. Maarten studeerde architectuur aan de TU/E bij professor Habraken, de grondlegger van de filosofie van open bouwstructuren (drager/inbouw). In 1980 startte hij zijn eigen architectenbureau. Maarten is een teamplayer die de maximale creativiteit uit het team haalt. Zijn lijfspreuk ‘er is niets zo veranderlijk als het gebruik van de ruimte’ past hij toe in alle ruimtes en bebouwingen die hij ontwerpt.

Frank Rutjens   

technisch ontwerper
f.rutjens@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Frank is geboren in Maasbree en opgegroeid in Reuver. Sinds 2006 is hij in dienst bij Engelman Architecten. Frank vindt zijn uitdaging in het technisch invullen van de ontwerpen, zodat de architectuur in vorm en detail optimaal tot uitdrukking komt. Hij zorgt voor de afstemming tussen constructeur, aannemer en architect. Samen met alle betrokken partijen werkt hij projecten uit tot een gebouwd gebouw.

Carla Goes  

office manager
c.goes@engelmanarchitecten.nl
06 10850303

Carla is opgegroeid in Utrecht. Ze werkte een groot aantal jaren bij uitgeversconcern VNU/Sanoma in Amsterdam. Na haar verhuizing naar Limburg begon zij bij Engelman Architecten. In eerste instantie als directiesecretaresse, maar al gauw trok ze verschillende managementwerkzaamheden naar zich toe. Carla is de spin in het web van het bureau en zorgt dat de zaken intern goed geregeld zijn. Ze voelt zich helemaal thuis tussen creatievelingen.

Ben Kleukers   

architect
b.kleukers@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Ben studeerde in december 2014 af aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Specialisatie Architecture, Building en Planning. Daarna volgde hij in België een interieuropleiding.
Sinds september 2015 werkt Ben bij Engelman Architecten en ondersteunt hij de architecten met het uitwerken van schetsen en ontwerpen en visualiseert hij de ontwerpen in 3D presentaties.

Arjan Hanssen   

technisch ontwerper
a.hanssen@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Arjan is een geboren en getogen Heythuysenaar, die na zijn studie aan de slag ging bij het toen nog hetende ‘Maatschap Engelman Houben’ in Maasbracht. Hij ging kortstondig op avontuur, maar kwam snel terug bij de Engelman-familie. Ook na ruim 13 jaar vindt Arjan zijn werk nog steeds uitdagend door de ontwikkelingen in de bouw, maar vooral door de diversiteit van ontwerpen die bij Engelman Architecten de tekentafel verlaten.

Ron Haagmans  

technisch ontwerper
r.haagmans@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Ron studeerde Bouwkunde en Architecture, Building and Planning. Na 15 jaar ervaring op te hebben gedaan als technisch ontwerper streek hij in 2019 neer bij Engelman Architecten. Als mensenmens haalt Ron energie uit de samenwerking binnen ons hechte team en het contact met externe adviseurs.
Naast modelleerwerk zijn projectcoördinatie en presentatiewerkzaamheden bij hem in goede handen. Een duizendpoot dus!

Verena Gielis   

assistent ontwerper
v.gielis@engelmanarchitecten.nl
0475 468100

Zij werd geboren in ’s-Hertogenbosch en groeide op in een klein Brabants dorpje. Uiteindelijk trok Verena voor haar studie Architectuur en Interieur verder naar het Zuiden. Met haar bachelor op zak klopte ze opnieuw aan bij die fijne plek waar ze al eens stage liep: Engelman Architecten. En met succes, want inmiddels ondersteunt ze als Assistent-ontwerper onze architecten. Ambitieus als ze is volgt Verena daarnaast óók nog de 4-jarige Master Architectuur in Maastricht.

Sem Joosten   

technisch ontwerper
s.joosten@engelmanarchitecten.nl
0475468100

Sem groeide op in een klein dorp in Noord-Limburg en woont daar nog steeds. Na zijn studie Bouwkunde voltooide hij in 2021 zijn master Architecture, Building and Planning aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hierna bleef hij nog een jaar in Eindhoven om werkervaring op te doen als BIM-modelleur. Met deze ervaring op zak startte Sem in februari 2023 als technisch ontwerper bij Engelman Architecten.